Eli har idag levt i 261 dagar!

Hej, nu var det verkligen ett tag sedan jag skrev. Mycket har hänt, allt ifrån ensamhetsträning till kennelhosta.

Vi har verkligen gjort stora steg i ensamhetsträningen. Jag tror det var i samband med att jag själv lugnade ner mig och tänkte att det får gå som det går. Då började det helt enkelt fungera. Sen övade vi väldigt mycket på att komma-och-gå-snabbt. Det känns så skönt! Nu kan han vara hemma i 4 h och jag kan gå och göra något ärende eller så utan honom.

Sen fick Eli, och alla andra hundar vi umgås med i Malmö, Kennelhosta. Jag trodde det var ludd som fastnat i Elis hals för han bet ut ludd ur en gris samma förmiddag. Så orolig som man är tog jag honom till Malmö Djursjukhus där de förklarade för mig att det var kennelhosta. Han hostade och hade sig i ca 2 dagar, sen var det inget mer. Han fick inte hälsa på andra hundar under 2 veckor och det tyckte han nog var tråkigt (men som tur var blev bästisarna också smittade, så de lekte ändå).

Ninni var här med Kooikern Tilla också. Det var mysigt, Ninni delade med sig av lite knep med klickern då Eli är helt fågel-tokig! Så vi försöker skvallerträna fram/bort besattheten och vända den till något bra och kul! Om någon undrar vad skvallerträning är så rekommenderar jag att läsa ett kapitel i ”Kontaktkontraktet” av Eva Bodfäldt. För övrigt vill jag rekommendera den ändå. Just nu läser jag en bok som heter ”Klickerträning och lugnande signaler. Så här tränar du bort agressionsproblem hos hundar” av Emma Parsons, intressant läsning.

Jag har också funderat på att byta foder till Eli. Istället för högproteinfodret Orijen välja Mush färskfoder som är baserat på rått kött. Detta kommer jag verkligen återkomma om! Imorgon ska jag till Malmö Stadsbibliotek och låna en bok om just BARF (Biologisk Anpassad Rå Föda), ska bli roligt!

Kram på er

En tanke på “Eli har idag levt i 261 dagar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: