Vinter! Eli 9 mån

Nu är kylan här men snön har ännu inte anlänt. Himlen gör inget annat än att gråta här i gråa Malmö men jag och Eli är glada ändå! Vi bodde under hela julen i Åhus och det var uppskattat, speciellt av Eli när han ständigt fick den ”sista julkorven”, varje dag. Mycket har hänt med Eli bara sedan julhelgen. Redan en av de första promenaderna i skogen gav han sig ut på kattjakt och ville absolut inte komma till mig och Joel. Tillslut fick jag kasta en näve godis på honom så han stannade och först då kunde jag koppla honom. Usch så arg och förtvivlad man blir! Tankar som ”Varför gör han så här mot mig?” och ”Han vill bara jävlas!” dyker upp i stundens hetta och resterande delen av promenaden blir mest bara jobbig på grund av mitt humör. Lite senare tar man förnuftet till fånga och säger förlåt, pussas och kramas igen. Jag VET att hundar inte gör saker för att jävlas, jag vet det. Jag vet också att den där katten var betydligt roligare att jaga än att gå med mig (bittert men sant). Nu får jag helt enkelt anstränga mig mer vid promenader och vara roligare. Tack vare boken ”Kontaktkontraktet” av Eva Bodfäldt, vet jag några roliga saker jag kan göra för att bli mer intressant. Någon dag senare springer Eli även in på Joels grannes tomt och bajsar!!! De blev verkligen inte glada. Det får bli långlina på killen nu ett tag framöver. Han har även börjat kissa flera gånger under promenaden och markera doftfläckar. Hur länge till kan jag egentligen kalla honom för min lilla valp? Blir snart min lilla tonåring/unghund.

Jag kom precis hem från Skara där jag hälsat på min vän Ninni (www.taggadetassar.se). Jag var där i nästan en vecka så vi fick mycket tid tillsammans och det var hur mysigt som helst. Vi var ute i skaras allra djupaste skogar (…) där Eli & Flora sprang av sig i flera timmar, nästan varje dag. Ninni tog som vanligt underbara bilder som ni snart kan ta del av HÄR! Vi firade nyår ihop också, vilket gick hur bra som helst. När vi senare under aftonen var ute på promenad gav vi hundarna godis varje gång det small så de skulle associera raketerna till något bra, vilket fungerade utmärkt!

Jag och Ninni har tillsammans med Clumber Spanielklubbens webbredaktör Lotta Larsson även redigerat och designat om klubbens hemsida för fullt under de senaste dagarna. Jag blev supernöjd även om Ninni gjorde det mesta jobbet med designen och bannern. Hemsidan hittar ni HÄR! Jag har envisat mig med att försöka dra igång Månadens Clumber igen, vilket är superviktigt för att en rasklubb ska se aktiv och attraktiv ut för både medlemmar och rasintressenter. Jag ser att många Clumberägare tar superfina bilder på sina hundar, utnyttja detta tillfälle för att visa upp era käraste och skicka in ett bidrag till webb@clumber.se.

Saker jag inte vill missa under våren är:
– Eva Bodfäldts föreläsning ”Att bli en hundmagnet” på Sydskånska Kennelklubben den 13/3 kl 19-21. (Senaste anmälningsdag den 20/2, 350:- till plusgiro 176606-2)
– Karl-Johan Nordfeldt och Thomas Ohlssons föreläsning ”Vad och hur gör jag om jag och min hund möter en varg eller ett vildsvin?” på Sydskånska Kennelklubben den 11/2 kl 19.
– ”Konsten att visa hund” den 15/2 i Totohallen, Jägersro, Malmö mellan 9-13, drop-in och ingen föranmälan!
och sen övriga saker som står på Clumberklubbens hemsida. Om nån vill hänga på så är det bara att höra av er!

Kram

2013-12-30 - Eli, 9 månader

2013-12-30 - Eli, 9 månader

2013-12-30 - Eli, 9 månader

2013-12-30 - Eli, 9 månader

Foto: Ingrid Melin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: